Formål:
Vi ønsker i et undervisningsperspektiv at sætte fagligheden forrest og understøtte øget koncentration og nærvær.
Vi ønsker at skabe gode elevpauser med fokus på sociale fællesskaber uden skærme, hvor der i højere grad kommer fokus på bevægelse, interaktion, kommunikation og spil.
Bag anvendelsen af alle digitale enheder i undervisningen ligger nogle klare faglige, didaktiske og pædagogiske begrundelser.
Webetik og digital dannelse:
Vi har som skole en opgave i at arbejde kontinuerligt med at gøre eleverne bevidste om deres måde at kommunikere på i den virtuelle verden og på sociale medier.
I den forbindelse er vi som skole af den opfattelse, at der godt kan undervises i digital dannelse og digital etik uden at have mobilen i hånden.
Vi vil skabe opmærksomhed på, hvad der er etisk og moralsk god digital adfærd. Det betyder, at eleverne kun bruger deres mobile devices i skolen, når lærere og pædagoger har et fagligt og/eller socialt læringsmål med dens anvendelse.
Regelsæt:
- Alle elever på Øster Farimagsgades Skole afleverer deres mobiltelefon og/eller smartwatches i klassen, når de møder om morgenen og får dem låst ud igen efter sidste undervisningslektion.
- Mobiltelefonerne er også låst inde i pauserne og derfor skal elever med udgangstilladelse huske, at eventuelle madpenge skal være tilgængelige på kort eller kontanter.
- Er der behov for at komme i kontakt med sit barn akut i skoletiden, er det altid muligt via skolens kontor.
- Klassen aftaler, hvordan det gode frikvarter uden mobiltelefon understøttes.
- Overholdes princippet ikke inddrages mobiltelefonen på skolens kontor og kan hentes af forældrene.
- Mobiltelefoner kan stadig anvendes som digitalt kompenserende hjælpemiddel efter aftale med læreren, fx ved dysleksi og diabetes.
Bemærk: Alt hvad eleven medbringer er på eleven og forældrenes eget ansvar. Skolen har ikke en forsikring, der dækker bortkomne eller beskadigede ting.
Vedtaget i skolebestyrelsen d. 19. august 2023